Parkwonen op De Eendracht - Appingedam

Binnenkort in verkoop

Schrijf je nu in als belangstellende!

Parkwonen op De Eendracht - Appingedam

  • Appingedam
**** Binnenkort in verkoop ****

Op het Eendrachtterrein in Appingedam, op steenworp afstand van de binnenstad, verrijst het nieuwbouwplan 'Woonlandschap De Eendracht'. Deze historische plek biedt de mogelijkheid om te wonen in een stad met alle voorzieningen en volop levendigheid op loopafstand én ook nog eens de natuur dichtbij. Het plan kent een grote variëteit aan woningen die in verschillende fasen worden gerealiseerd.
In de eerste fase worden er ruim 50 woningen gerealiseerd in een parkachtige omgeving. Het betreft een ambitieus nieuwbouwproject van 24 koopwoningen en 24 sociale huurwoningen in een omgeving van water en groen én dichtbij het stadscentrum van Appingedam. We noemen deze fase 'Parkwonen op De Eendracht.

Wonen in een parklandschap met historie
Woonlandschap De Eendracht wordt een nieuwe, hoogwaardige, groene wijk met gemengde functies zoals wonen, werken, zorg en recreatie. De nieuwe, hoogwaardige woningen worden gerealiseerd in een parkachtige omgeving. Vanaf uw nieuwe woning wandelt of fietst u straks over de slingerende Kartonbaan door het groene parklandschap. Op het terrein worden de herinneringen aan vroeger levend gehouden. Geprobeerd wordt de historische betonnen kolommen van KM11 (de voormalige kartonproductielijn), de stenen fabriekspijp en de betonnen waterbassins te behouden. Deze overblijfselen van de vroegere strokartonfabriek geven een zeer authentieke uitstraling aan het woonlandschap.

Parkwonen op De Eendracht bestaat uit vier woonvelden:
Woonveld 2: 6 Watervilla's (koopwoningen)
Woonveld 3: 24 Sociale huurwoningen
Woonveld 4: 18 Verandawoningen (koopwoningen)
Woonveld 5: In ontwikkeling

Woonveld 2 - Watervilla
De ligging aan het water geven deze villa's een bijzondere woonkwaliteit. De woningen staan deels in het water en deels op het land en hebben een vlonder om de woning met uitkijk op de vijver. De architectuur van deze watervilla's is geheel in lijn met het voormalige hoofdkantoor van kartonfabriek De Eendracht. Op deze manier behouden we de historie van het gebied. In totaal realiseert Bouwbedrijf Kooi Appingedam 3 groepen van 2 watervilla's.

Woonveld 4 – Verandawoning
Aan een autoluwe en groene laan bouwt Bouwbedrijf Kooi 18 prachtige verandawoningen. De woningen hebben aan de voorzijde een veranda vanaf waar u uitkijkt over het park. Vanaf de veranda is het straks heerlijk genieten van de rust en het groen om u heen. Aan de achterzijde beschikken de ruime twee-onder-een-kap verandawoningen over een ruime achtertuin met veel privacy. Met een verandawoning ervaart u een ultiem vakantiegevoel in en om uw eigen woning.

De definitieve ontwerptekeningen en verkoopinformatie zijn nog niet beschikbaar.

Opgroeien, genieten en gezond oud worden in Appingedam
Als woonstad heeft Appingedam veel te bieden. Appingedam kent een historische binnenstad met veel water, bruggetjes en steegjes. Er zijn verschillende oude kerken en de stad heeft diverse restaurants en bijzondere winkeltjes. Appingedam heeft bovendien een uitstekende centrale ligging vlakbij belangrijke uitvalswegen en heeft een eigen trein- en busstation.
Naast een historisch stadscentrum kent Appingedam ook een nieuw stadscentrum. Vlakbij Woonlandschap De Eendracht ligt namelijk het gebied Overdiep met voorzieningen als een stadshaven, horecapaviljoen en een verscheidenheid aan winkels. Op Overdiep is tevens een gezondheidscentrum aanwezig, met onder meer Damster Zorgbalie, huisartsen, fysiotherapeuten, thuiszorg, diagnostiek en apotheek.
Voor opgroeiende kinderen biedt Appingedam scholen voor basis-, middelbaar- en voortgezet onderwijs. Er wordt in de komende periode bovendien een geheel nieuwe campus gebouwd waarin straks vier scholen voor middelbaar onderwijs zich vestigen. Naast Woonlandschap De Eendracht zijn tevens verschillende kindcentra in de stad te vinden.
En voor de fanatiekelingen zijn er in Appingedam en regio volop sportverenigingen te vinden om op sportvelden en in zalen actief te bewegen!

Vakantiegevoel in eigen stad vanaf Parkwonen op De Eendracht!
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Burg. Klauckelaan
246 m
Bushalte Pelikaanstraat
269 m
Bushalte Patrimoniumstraat
436 m
Bushalte Oosterdraai
579 m
Bushalte Prunuslaan
777 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
OBS Dieftil
4.26 km
CBS De Roemte
7.32 km
OBS Prinses Beatrix
7.96 km
CBS de Schalm
8.7 km
OBS de Lessenaar
8.85 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Etos
466 m
ING Bank
466 m
Albert Heijn
466 m
DIO Drogist
584 m
Aldi
591 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Apotheek Delfzijl
3.99 km
Huisartsen Groepspraktijk
4.23 km
Apotheek Wildersgang
4.23 km
Tandartsenpraktijk Loppersum
7.44 km
A. Booij huisarts
7.61 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Boekholt Nieuwbouwspecialist

Groningen

Financieel advies nodig?

Voor meer informatie over je financiële mogelijkheden kun je contact opnemen met:

Logo

Scherp Financieel Advies

  • Groningen
Vraag advies »

Parkwonen op De Eendracht - Appingedam

Is een ontwikkeling van:

Bouwbedrijf Kooi