Stadshavens

  • Groningen
Stadshavens

Stadshavens wordt de nieuwe, levendige en hoogstedelijke wijk aan het water. De wijk loopt langs het Eemskanaal en grenst met de Oosterhaven direct aan de binnenstad. Er worden in deze nieuw te ontwikkelen wijk 2.400 woningen gebouwd, zowel koopwoningen als (sociale) huuwoningen. Er zal duurzaam en aardgasvrij worden gebouwd.

Het eerste gebied wat ontwikkeld zal worden is de noordzijde van het Eemskanaal. Het uitgangspunt is dat de historische gebouwen in het gebied, zoals de EMG-silo, de zakkenloods en de Cpova-schoorsteen, behouden zullen blijven.

Groen
Om een zo groen mogelijke wijk te creëren krijgt het Damsterdiep een groene uitstraling en wordt op het terrein van de zandverslag bij de Sontbrug een nieuw stadspark aangelegd. De ontwikkelende partijen willen investeren in wegen, fiets- en wandelpaden, kades en extra pleinen als ontmoetingsruimtes.

Wonen in Groningen
Groningen is één van de snelst groeiende steden van Nederland en de groei zet zich naar alle verwachtingen door. Er is een tekort aan woonruimte en vooral vraag naar woningen die betaalbaar zijn en niet te ver van het centrum liggen.

Het doel van dit project is om woningbouw te realiseren voor alle inwoners en elke portemonnee. Een duurzame woonwijk dat aardgasvrij en klimaatbestendig is.

De eerste impressies van hoe de wijk Stadshavens eruit gaat zien staan online. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen in Stadshavens? Schrijft u zich nu in voor de nieuwsbrief.
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Kwinkenplein
67 m
Bushalte Grote Markt
88 m
Bushalte Oude Ebbingestraat
229 m
Bushalte Spilsluizen/Nieuwe Ebbingestraat
328 m
Bushalte A-Kerkhof
468 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Luzac College
238 m
Noorderpoortcollege
744 m
Erasmusschool
1.64 km
van Lieflandschool
1.76 km
Fiduciaschool
2.06 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
T-Mobile
114 m
Vodafone
118 m
Jeans Centre
129 m
Rabobank
144 m
ICI Paris XL
151 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Apotheek de Sprong
703 m
Apotheek Hanzeplein
705 m
UMCG Groningen
723 m
Apotheek Boterdiep
847 m
Doktorsdiensten Groningen
907 m
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Boekholt Nieuwbouwspecialist

Groningen