Stadshavens

  • Groningen

Wonen in Groningen

Stadshavens

Stadshavens wordt de nieuwe, levendige en hoogstedelijke wijk aan het water. De wijk loopt langs het Eemskanaal en grenst met de Oosterhaven direct aan de binnenstad. Er worden in deze nieuw te ontwikkelen wijk 2.400 woningen gebouwd, zowel koopwoningen als (sociale) huuwoningen. Er zal duurzaam en aardgasvrij worden gebouwd.

Het eerste gebied wat ontwikkeld zal worden is de noordzijde van het Eemskanaal. Het uitgangspunt is dat de historische gebouwen in het gebied, zoals de EMG-silo, de zakkenloods en de Cpova-schoorsteen, behouden zullen blijven.

Groen
Om een zo groen mogelijke wijk te creëren krijgt het Damsterdiep een groene uitstraling en wordt op het terrein van de zandverslag bij de Sontbrug een nieuw stadspark aangelegd. De ontwikkelende partijen willen investeren in wegen, fiets- en wandelpaden, kades en extra pleinen als ontmoetingsruimtes.

Wonen in Groningen
Groningen is één van de snelst groeiende steden van Nederland en de groei zet zich naar alle verwachtingen door. Er is een tekort aan woonruimte en vooral vraag naar woningen die betaalbaar zijn en niet te ver van het centrum liggen.

Het doel van dit project is om woningbouw te realiseren voor alle inwoners en elke portemonnee. Een duurzame woonwijk dat aardgasvrij en klimaatbestendig is.

De eerste impressies van hoe de wijk Stadshavens eruit gaat zien staan online. Wilt u op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen in Stadshavens? Schrijft u zich nu in voor de nieuwsbrief.
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Euvelgunnerweg/CVA
371 m
Bushalte Wismarweg
404 m
Bushalte Oostersluis
444 m
Bushalte Koldingweg
531 m
Bushalte Euvelgunnerweg/CVT
538 m
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Noorderpoortcollege
1.91 km
Luzac College
2.42 km
Doefmat
2.54 km
Joh. Calvijnschool
2.62 km
CBS De Heerdstee (Dalton)
2.85 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Albert Heijn
493 m
Etos
494 m
Praxis
612 m
Karwei
648 m
Gamma
653 m
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Doktorsdiensten Groningen
1.49 km
UMCG Groningen
1.64 km
Apotheek Hanzeplein
1.65 km
Apotheek de Sprong
1.66 km
Apotheek Boterdiep
2.65 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Boekholt Nieuwbouwspecialist

Groningen