Eemskanaalzone

  • Meerstad
Eemskanaalzone Meerstad

Dit wordt het nieuwste gebied waar wonen, werken en leren centraal staat. Nieuw groen wordt met elkaar verbonden waarmee er een wijk ontstaat waarin duurzaam wonen en zorg voor natuurwaarden samengaan. Door in te zetten op 2.100 woningen, levert de Eemskanaalzone een belangrijke bijdrage aan betaalbare woningen in Groningen.

Locatie
De Eemskanaalzone is het nieuwe woonwerkgebied tussen Meerstad - Ringweg - Eemskanaal en Middelberterplas. Door deze ontwikkeling wordt Meerstad aan de stad gehecht. De wens is om de stad weer aan het water te leggen.

Ontsluitingsroute
Door het woon- werkgebied Eemskanaalzone komt de nieuwe ontsluitingsroute van en naar Meerstad te liggen. Dit wordt een snelle en veilige route voor auto, fiets en openbaar vervoer. De ontsluitingsroute is ontworpen omdat Meerstad steeds meer inwoners krijgt. De Driebondsweg kan het verkeer niet meer goed aan. De route is zo ontworpen en wordt zo aangelegd dat deze mee kan groeien met het gebruik en de omgeving. In totaal worden er rond de weg zo’n 300 bomen geplant. Er komen drie soorten bermen: gemaaid gras, wild bloemenmengsel of onderbeplanting bos. Zo’n 1,5 kilometer wordt ingezaaid met wild bloemenmengsel.

Skillspark
Omdat de ontwikkeling van zo’n groot gebied een aantal jaren in beslag zal nemen, staan we in de tussentijd alvast kleinschalige functies toe. Een deel van de slipdepots naast de P+R wordt tijdelijk een mountainbike skillspark. Hier kunnen beginnende- en ervaren mountainbikes naar hartenlust fietsen en aan hun technische vaardigheden werken.
Lees verder...

Voorzieningen

icon-ov

Vervoer

Wat:
Afstand:
Bushalte Woldmeerweg
26 m
Bushalte Middelberterweg 54
855 m
Bushalte Olgerweg
983 m
Bushalte Middelberterweg 18
1.01 km
Bushalte Velthuisstichting
1.2 km
icon-scholen

Scholen

Wat:
Afstand:
Samenwerkingsschool Meeroevers
402 m
Noorderpoortcollege
4.25 km
OBS De Spil
4.37 km
Joh. Calvijnschool
4.53 km
Doefmat
4.69 km
icon-winkels

Winkels

Wat:
Afstand:
Albert Heijn
2.42 km
Zeeman
2.42 km
Coop
2.47 km
Kruidvat
2.52 km
ING Bank
2.54 km
icon-medisch

Medisch

Wat:
Afstand:
Doktorsdiensten Groningen
4.75 km
Apotheek Beijum
4.76 km
UMCG Groningen
4.95 km
Apotheek Hanzeplein
4.95 km
Apotheek de Sprong
4.97 km
Afstanden zijn hemelsbreed en indicatief

Heb je een vraag?


of neem contact op met een van onze makelaars

Boekholt Nieuwbouwspecialist

Groningen